5 januari 2011

Nytt år igen.


Jaha, så har vi ett nytt år framför oss igen. Undrar vad man ska göra av det året. Men det säger väl bara svisch, så är det året oxå förbi. Något vettigt ska det väl ändå bli, hoppas jag.
Jul- och nyårshelgerna kom och gick. Började julaftonen, med att gå i kyrkan, på julbön. Då infinner sej julfriden.Julen var barnen med familjer hemma här. "Kalle Anka" och middag, med en massa god julmat. Som alltid, äter man alldeles för mycket. När vi precis hade dukat undan och plockat i diskmaskinen, bankade det på dörren.Vem kunde det vara ????? Barnen kom rusande, joo, det vaaa tomten!! Snälla barn fanns det fyra stycken. Klappar alldeles lagom mycket. Äldsta barnbarnet hjälpte tomten. Hon kan ju läsa själv nu, så det var extra roligt. Juldagen var det den årliga "släktjulfirande". Vi var 23 personer som samlades här hos oss. Det är trångt, stimmigt, lite rörigt, men otroligt trevligt och roligt att hålla traditionen vid liv.
Nyårsafton hade vi vänner här på "knytismiddag ". Vi foundyade rådjurs- o kycklingkött, med goda såser till, sallad, rostat bröd och goda ostar. Till det dracks det både öl o vin. Lite glögg hann vi oxå med. Lite före tolvslaget, klädde vi oss varmt och gick ut i snöovädret, för att se på nyårsraketerna. Sen var det dax för kaffe, pepparkaka och en wiskeypinne. En genomtrevlig kväll, tack för det. Det måste vi göra om.
Med hopp om ett nytt bra år!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar