13 januari 2011

Utsopartänk...


Jaha, så var julen slut för den här gången! Tomtarna åkte ner i sin låda, igår kväll och granen åkte ut med buller och bång. Barr hittar man väl fram till midsommar. Ljusstakar och adventsstjärnor togs ner idag, så nu är allt som vanligt igen. Nja, det finns nå´n enstaka julblomma kvar ännu, men dom får va kvar så länge dom blommar. Har oxå en burk med pepparkakor kvar, men dom håller maken på och knaprar i sej.
Vintern håller fortfarande sitt grepp om oss. Med näbbar och klor, tycks det. Våren kommer säkert så småningom, bara vi orkar vänta. Fast just nu, efter ännu en dag med snöskottning, känns det som om våren gärna skulle få komma snart.
Ska ju oxå till skogs, medan det är vinter. Blir det en vinter till, som den här, behövs det ved. Den varan har det gått en del av i år. Jag trivs alldeles utmärkt i skogen, brukar förena nytta med nöje. Såga, kvista, dra ris och elda. Blir så gott att grilla korv eller varför inte, hamburgare, och dricka en öl till. Lite kaffe på det, så orkar man en stund till. Vi brukar säga, att veden värmer många gånger. Först ska trädet sågas ner, kvistas och sågas i lämpliga bitar. Sedan ska den köras hem till vedbacken, sågas och klyvas. Till slut ska den köras hem till vedlidret, och sen får man bära in till spisen och elda allt vad tygena håller.
Nu får jag avsluta för den här gången. Ska åka till äldsta sonen, vars dotter ville att vi skulle komma dit på middag ikväll. Det tackar man för!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar