30 november 2010

Hemligheter.


Så här före jul och jämna födelsedagar, finns det en del hemligheter. Julklapparna ska ju va hemliga, annars är det ingen vits med det hela. Det är ju allt planerande, tisslande och tasslande, som är halva nöjet. Dotra och jag håller på med klappar till de små i familjen. Ska bli riktigt roligt och se hur dom reagerar, när dom öppnar paketen. Alla ska va hos oss, på julafton. Det brukar bli bästa julstämmningen, när alla är samlade. God julmat och dryck. Ska oxå ringa tomten. Han är ett måste, tycker jag, i alla fall för barnens skull.
Juldagen är det dax för den årliga släktträffen. Makens syskon med familjer, träffas varje jul, och har knytkalas. Vi byter om att vara värdpar, och i år är det vår tur. Det blir trångt, varmt och lite stimmigt, men så otroligt trevligt. Vi brukar ha så roligt på våra träffar. Det värsta är, att man äter alldeles för mycket. Men va sjutton, det är jul bara en gång om året. Lite måste man få unna sej.
Den andra hemligheten är av annan karaktär. Maken fyller jämnt, och det pågår en massa planering kring detta. Hela tjocka släkten, både från hans och min sida, håller på ordnar en överraskningsfest, för honom. Han anar att vi håller på med nå´t, men vet inte vad, var, när och hur. Hoppas han tycker att det blir kul, och att han uppskattar det. Men det tror jag att han gör.
För övrigt går livet sin gilla gång, med med och motgångar. En del dagar skulle man vilja bli kvar under täcket, och andra dagar går det som en dans. Men så är det väl för alla människor, mer eller mindre.
Min önskan inför julen, är att alla ska få ha det bra. Mycket gemenskap och en trevlig jul.

Sänder härmed en massa JULKRAMAR till alla som vill ta för sej,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar